תרמו לצהר

נהלי כשרות צהר פיקוח מזון

מהם הנהלים שעל-פיהם פועל מערך הכשרות של צהר?

החלטה על קבלת בית עסק לפיקוח על המזון

  1. הרב, ראש המערך או מפקח ההשגחה מגיע לבית העסק ובוחן האם התנאים הפיזיים והאנושיים (ניקיון וסדר, מרחב עבודה סביר) מאפשרים את כשרות המקום.
  2. הרב או המפקח קובע את נהלי הכשרות הנדרשים ומספר הביקורים השבועיים ומשכם.
  3. מתקיימת תקופת הרצה בה בית העסק מוכשר ומתפקד. במשך זמן זה נבחנים התנאים למתן כשרות.
  4. לאחר תקופת ההרצה מחליט הרב, ראש המערך האם לקבל את בית העסק לפיקוח המזון.
  5. בית עסק שהרבנות הסירה לו את הכשרות, תיבדק הסיבה להסרת הכשרות, והוא יוכל להצטרף לצהר פיקוח מזון רק לאחר שלושה חודשים.

משגיחי הכשרות

  1. משגיחי הכשרות עוברים מבחן בהל' כשרות מטעם מערך הכשרות של צהר פיקוח מזון ויעברו ראיון אישי קודם כניסתם לעבודה.
  2. בשבועות הראשונים עוברים המשגיחים חניכה על ידי מפקח הכשרות המופקד עליהם.
  3. לכל בית עסק ממונה בנוסף למשגיח הכשרות, מפקח השגחה בעל ניסיון רב שנים בשטח בעבודת השגחה ובעל ידע הלכתי נרחב. מפקח ההשגחה ממונה על המשגיח הישיר ומוודא שרמת ההשגחה עומדת בדרישות הכשרות ואחראי על פתרון בעיות הלכתיות המתעוררות.

ביקורים בבית העסק

נוכחות המשגיחים מדווחת על ידי אפליקציה מתאימה הפועלת עם מערכת GPS ומבוקרת על ידי המערכת ועל ידי המפקחים והמערכת האדמיניסטרטיבית של המערך.
ביקורי השגחה מתחלקים לכמה סוגים:

  1. ביקור ארוך הכולל משימות כשרותיות (כגון ניפויים ושטיפת עלים או הכשרת חלקי פנים).
  2. ביקור קצר הכולל בדיקת חומרי הגלם, בדיקת אופן ניהול המטבח וחידוד נהלים והתאמת פרטי הכשרות בתעודה למצוי בשטח.
  3. ביקור הרב לצורך מעקב ובקרה על עבודת ההשגחה, מענה לשאלות מורכבות וחידוד נהלים בנושאים שונים.

דרישות הכשרות

עקרונות הכשרות מוכרעים על ידי פורום של רבנים מומחים בתחום בכשרות ועל ידי הרב אורן דובדבני ראש מערך הכשרות.

  1. כל חומרי הגלם מאושרים על ידי הרב ראש מערך הכשרות בלבד.
  2. אלכוהול מאושר על פי הכרעת הרב ראש המערך בלבד.
  3. מוצרי יבוא מאושרים על פי הרב ראש המערך בלבד.
  4. ניפוי קמח עד 50 קילו בשבוע מאושר בנפה ידנית. מעבר לכך נדרש לנפות עם נפה חשמלית המאושרת על פי הסטנדרטים של מערך הכשרות.
  5. שימוש באורז רק לאחר שעבר בדיקה על ידי משגיח הכשרות. בית עסק המבשל יותר מ50 קילו אורז מנפה רק באמצעות מכונת ברירה.
  6. שימוש בירקות העלים מגידול רגיל רק לאחר שנשטפו ונבדקו על ידי משגיח הכשרות על פי הוראות מערך הכשרות.
  7. רכישת בשר ועוף ממשחטות מאושרות בלבד.
  8. חלקי פנים יוכשרו על ידי המשגיח על הוראות מערך הכשרות.
  9. הכשרת לבבות בפתיחה וצלייה בלבד. אין להכשיר לבבות בדרך אחרת.
  10. אין לאשר הכשרת מוח.
  11. להכשרת חלקי הפנים מוקצים כלים מיוחדים ומסומנים.
  12. מלבד חלקי פנים אין לאשר הכשרת וצליית בשר לא מוכשר בתוך בתי העסק.
  13. בישול ישראל על פי פסיקת הרמ"א. בבתי עסק בהם יש בישול ישראל לחומרא כדעת בית יוסף הדבר ייכלל במצגי בעל העסק המאושרים על ידי מערך הכשרות.
  14. בתעודה יהיה כתוב האם החלב הוא חלב ישראל או לא.

בעלי העסקים יורשו להציג מצגים בכתב שיאושרו על ידי מערך הכשרות ועל ידי היועץ המשפטי אשר יכילו את הפרטים הבאים:

  1. מסגרת המעידה אם בית העסק חלבי (מסגרת כחולה), בשרי (מסגרת אדומה) או פרווה (מסגרת ירוקה).
  2. שמו המלא של בית העסק וכתובתו.
  3. הסטנדרטים הנשמרים בבית העסק על פי אישור ראש מערך הכשרות.
  4. האם המוצרים בבית העסק הם חלב ישראל בלבד (במקרה של בית עסק חלבי).
  5. האם בבית העסק נשמר בישול ישראל לחומרא או בישול ישראל על פי דעת הרמ"א.
  6. מספר טלפון בו ניתן לקבל פרטים על הפיקוח.
  7. כל מצגי הכשרות יהיו מצגים של בית העסק ובהתאם להוראות חוק איסור הונאה בכשרות, הנחיות היועץ המשפטי לממשלה, ובהתאם ליעוץ משפטי שוטף.

הסרת כשרות

במקרה שמתגלה כשל כשרותי, הרב ראש מערך הכשרות בוחן את בית העסק ומשוחח עם בעליו.
אם הרב מגיע למסקנה שהכשל מעיד על חוסר אמון או נובע מפגם שאינו בר תיקון, תוסר ההשגחה.
הסרת הכשרות מבית עסק תובא לידיעת הציבור תוך 24 שעות באמצעים העומדים לרשות מערך הכשרות ותעודת הכשרות תוצא מבית העסק.
אם בית העסק מסרב להסיר את התעודה, יוגש נגדו בתוך 48 שעות צו לבית משפט המחייבו להסיר את התעודה.

לקבלת מידע מנציג על כשרות צהר השאירו פרטים

תודה רבה. הפרטים נקלטו בהצלחה. נחזור אליכם בהקדם.

בעלי מסעדה?

לחצו להצטרפות