תרמו לצהר

נהלי כשרות צהר פיקוח מזון

מהם הנהלים שעל-פיהם פועל מערך הכשרות של צהר?

החלטה על קבלת בית עסק לפיקוח של כשרות צהר

  1. הרב, ראש המערך או מפקח ההשגחה מגיע לבית העסק ובוחן האם התנאים הפיזיים והאנושיים (ניקיון וסדר, מרחב עבודה סביר) מאפשרים את כשרות המקום.
  2. הרב או המפקח קובע את נהלי הכשרות הנדרשים ומספר הביקורים השבועיים ומשכם.
  3. נקבעת תקופת הרצה בה מסתגל בית העסק לעבודה תחת כשרות צהר. במשך תקופת ההרצה בודק מערך הכשרות את עמידתו של המקום בדרישות הכשרות.
  4. לאחר תקופת ההרצה מחליט הרב, ראש המערך האם לקבל את בית העסק לכשרות צהר.
  5. בית עסק שהרבנות הסירה ממנו את ההשגחה, תיבדק הסיבה להסרה, והוא יוכל להצטרף לכשרות צהר לאחר שלושה חודשים מזמן הסרת התעודה.

משגיחי הכשרות

  1. משגיחי הכשרות עוברים מבחן בהלכות כשרות מטעם כשרות צהר וראיון אישי קודם כניסתם לעבודה.
  2. בשבועות הראשונים עוברים המשגיחים חניכה על ידי מפקח הכשרות המופקד עליהם.
  3. לכל בית עסק ממונה בנוסף למשגיח הכשרות, מפקח השגחה בעל ניסיון רב שנים בשטח בעבודת השגחה ובעל ידע הלכתי נרחב. מפקח ההשגחה ממונה על המשגיח הישיר ומוודא שרמת ההשגחה עומדת בדרישות הכשרות ואחראי על פתרון בעיות הלכתיות המתעוררות.

ביקורים בבית העסק

נוכחות המשגיחים מדווחת על ידי אפליקציה מתאימה הפועלת עם מערכת GPS ומבוקרת על ידי המערכת ועל ידי המפקחים והמערכת האדמיניסטרטיבית של המערך.

ביקורי השגחה מתחלקים לכמה סוגים:

  1. ביקור ארוך הכולל משימות כשרותיות (כגון ניפויים ושטיפת עלים או הכשרת חלקי פנים).
  2. ביקור קצר הכולל בדיקת חומרי הגלם, בדיקת אופן ניהול המטבח וחידוד נהלים והתאמת פרטי הכשרות בתעודה למצוי בשטח.
  3. ביקורת על ידי הרב ראש מערך הכשרות.

דרישות הכשרות

עקרונות הכשרות מוכרעים על ידי ועד הכשרות- צוות רבנים תלמידי חכמים ומומחי כשרות ועל ידי הרב אורן דובדבני, ראש מערך הכשרות, המרבה להתייעץ עם גדולי התורה.

  1. כל חומרי הגלם מאושרים על ידי הרב ראש מערך הכשרות בלבד.
  2. אלכוהול מאושר על פי הכרעת הרב ראש המערך בלבד.
  3. מוצרי יבוא מאושרים על פי הרב ראש המערך בלבד.
  4. ניפוי קמח עד 50 קילו בשבוע מאושר בנפה ידנית המאושרת על ידי מערך הכשרות. מעבר לכך נדרש לנפות עם נפה חשמלית המאושרת על פי הסטנדרטים של מערך הכשרות.
  5. שימוש באורז רק לאחר שעבר בדיקה על ידי משגיח הכשרות. בית עסק המבשל יותר מ50 קילו אורז מנפה רק באמצעות מכונת ברירה.
  6. למערך הכשרות נהלים קפדניים ומדויקים ביחס לשימוש בירק עלים שאינו מגידול מפוקח הכולל שטיפות ובדיקות יסודיות על ידי משגיחי הכשרות.
  7. רכישת בשר ועוף ממשחטות מאושרות בלבד.
  8. חלקי פנים יוכשרו על ידי המשגיח על הוראות מערך הכשרות.
  9. הכשרת לבבות בפתיחה וצלייה בלבד. אין להכשיר לבבות בדרך אחרת.
  10. אין לאשר הכשרת מוח.
  11. להכשרת חלקי הפנים מוקצים כלים מיוחדים ומסומנים.
  12. מלבד חלקי פנים אין לאשר הכשרת וצליית בשר לא מוכשר בתוך בתי העסק.
  13. בישול ישראל על פי פסיקת הרמ"א. בבתי עסק בהם יש בישול ישראל לחומרא כדעת בית יוסף הדבר ייכלל במצגי בעל העסק המאושרים על ידי מערך הכשרות.
  14. בתעודה יהיה כתוב האם החלב הוא חלב ישראל או לא.

בעלי העסקים יורשו להציג מצגים בכתב שיאושרו על ידי מערך הכשרות ועל ידי היועץ המשפטי אשר יכילו את הפרטים הבאים:

  1. מסגרת המעידה אם בית העסק חלבי (מסגרת כחולה), בשרי (מסגרת אדומה) או פרווה (מסגרת ירוקה).
  2. שמו המלא של בית העסק וכתובתו.
  3. הסטנדרטים הנשמרים בבית העסק על פי אישור ראש מערך הכשרות.
  4. האם המוצרים בבית העסק הם חלב ישראל בלבד (במקרה של בית עסק חלבי).
  5. האם בבית העסק נשמר בישול ישראל לחומרא או בישול ישראל על פי דעת הרמ"א.
  6. מספר טלפון בו ניתן לקבל פרטים על הפיקוח.
  7. כל מצגי הכשרות יהיו מצגים של בית העסק ובהתאם להוראות חוק איסור הונאה בכשרות, הנחיות היועץ המשפטי לממשלה, ובהתאם ליעוץ משפטי שוטף.

הפסקת פיקוח הכשרות

במקרה שמתגלה כשל כשרותי, הרב ראש מערך הכשרות בוחן את בית העסק ומשוחח עם בעליו.
אם הרב מגיע למסקנה שהכשל מעיד על חוסר אמון או נובע מפגם שאינו בר תיקון, יוסר הפיקוח.
הסרת הפיקוח מבית עסק תובא לידיעת הציבור תוך 24 שעות באמצעים העומדים לרשות מערך הכשרות ותעודת הפיקוח תוסר מבית העסק.

לקבלת מידע מנציג על כשרות צהר השאירו פרטים

תודה רבה. הפרטים נקלטו בהצלחה. נחזור אליכם בהקדם.

בעלי מסעדה?

לחצו להצטרפות