רישום לנישואין
- בדרך לפתיחת תיק נישואין
- לפני שמגיעים לפגישה
- מסמכים נוספים
- מסמכים נוספים אשר אינם דרושים למעמד פתיחת תיק
- הערות
- מידע על דמי טיפול
בדרך לפתיחת תיק נישואין
1. ממלאים טופס הרשמה
יש לכם תאריך ומקום לחתונה שלכם? מצוין! זה בדיוק הזמן למלא את טופס ההרשמה .
הטופס ארוך ומפורט אך מילויו יבטיח טיפול מתאים ויעיל עוד בטרם תגיעו אלינו לפגישה. לאחר מילוי הנתונים בטופס תיצור אתכם קשר מנהלת התיק האישית שלכם בצהר. היא זו שתלווה ותעדכן אתכם על המשך התהליך ותהיה לצידכם בכל שלב.
2. פוגשים את נציגי/ות צהר
באמצעות לינק שתקבלו ממנהלת התיק האישית שלכם אתם מתאמים לעצמכם פגישה איתנו – דרך יומן הפגישות שלנו, בכל אחד מסניפי צהר: חיפה, אריאל, הוד-השרון, תל אביב, לוד, אבן-שמואל או ירושלים.
לפגישה צריך להביא את כל המסמכים המפורטים בהמשך, העדים שיעידו על רווקותכם יצטרפו למפגש זה בזום. (צרפנו הסבר בהמשך).
3. אוספים מסמכי חופה
כשבועיים לפני החתונה ובתיאום איתנו, תוכלו להגיע לאחד משבעת סניפי צהר (חיפה, אריאל, הוד-השרון, תל אביב, לוד, אבן-שמואל או ירושלים) על מנת לאסוף את המסמכים הנחוצים לכם לחופה: כתובה מעוצבת, העתק כתובה ורישיון לרב.
4. מקבלים תעודת נישואין
לאחר החתונה עליכם לשלוח אלינו את מסמכי החופה (העתק כתובה, רישיון הרב ואישור הטבילה). עם קבלת המסמכים נוכל להנפיק עבורכם את התעודה. תעודת הנישואין היא זאת המאפשרת לכם להירשם במשרד הפנים כזוג נשוי. את תעודות הנישואין ניתן לקבל בדואר 24 או להגיע למשרדי צהר.
לפני שמגיעים לפגישה בודקים שיש בידיכם את כל המסמכים הדרושים (כן, לא מעט מסמכים) :
1.תעודה מזהה
גם את וגם אתה צריכים להביא את תעודת הזהות האישית שלכם. אנא וודאו שהתעודה שלכם כוללת גם את הספח בו רשום הסטטוס המשפחתי המעודכן שלכם. אם אתם אזרחי חו"ל, הדרכון שלכם הוא התעודה הנדרשת.
2.תעודת הנישואין של ההורים
דרושה תעודה מקורית או העתק נאמן למקור (העתק נאמן למקור ניתן לקבל במשרדי הרבנות בה נרשמו ההורים לנישואין). תעודת גירושין של ההורים, במידה והם גרושים, לצערנו אינה מספקת. במקרים מסוימים נבקשכם להביא אתכם גם את הכתובה מחתונה ההורים. אם הוריכם נישאו בחו"ל, אנא עיינו בסעיף 8
4. תעודת רווקות
במעמד פתיחת התיק במשרדנו או קצת אחריו, ניתן וצריך להוציא תעודת רווקות המעידה על היותכם פנויים. לשם כך עליכם להביא עדים/ות.
מי יכול להעיד על רווקותכם? כל שני אנשים, גבר או אישה יהודים, שאינם קרובי משפחה שלכם מדרגה ראשונה ואינם קרובי משפחה ביניהם (לא זוג נשוי). העדים שלכם צריכים להכיר אתכם לפחות שנתיים כיהודים רווקים פנויים. במידה והעדים שלכם מכירים את שניכם מעל שנתיים, אותם שני אנשים יכולים להעיד עבור שניכם, ואין צורך בארבעה אנשים.
העדים אינם יכולים להגיע להעיד עבורכם לפני שפתחתם תיק נישואין במשרדי צהר. נשמח לקבלם לעדות במעמד פתיחת התיק. העדים/ות צריכים/ות להציג תעודה מזהה שלהם (ת.ז. או רישיון).
ויש גם מסמכים נוספים:
5.לנישואים חוזרים – תעודת גירושין
בנישואים חוזרים יש להביא, בנוסף לסעיף הקודם: א. תעודת גירושין מקורית שלכם כולל אישור "מעשה בין הדין" ב. תעודת נישואין מהנישואים הקודמים ג. תעודת זהות מעודכנת שבה רשום הסטטוס המעודכן .
במקרה שהכלה גרושה, יצטרך החתן להביא אישור שאינו כהן
6. חתן או כלה אלמנ/ה – תעודת פטירה של בן/ת הזוג
א. תעודת פטירה ממשלתית מקורית ב. תעודת זהות מעודכנת שבה רשום הסטטוס המעודכן – עקב פטירת בן או בת הזוג
7. חתן או כלה שהם גרים – תעודת גיור
אם עברתם גיור, יש להביא את תעודת הגיור ומעשה בית הדין של הרבנות הראשית לישראל. בנוסף כאשר הכלה עברה גיור, יש להביא אישור כי החתן אינו כהן.
זקוקים להליך גיור? ארגון צהר אינו עוסק בגיור אך ניתן לפנות ל: ארגון "עמי" אולפני גיור או לארגון נתיב מרכז עולמי לזהות וגיור
8.חתן או כלה שנולדו בחו"ל
בעלי מעמד של תייר/ת. דרושים אישור יהדות ואישור רווקות מרב אורתודוכסי מוכר במקום מגוריכם בחוץ לארץ. המסמכים ישלחו לבדיקה ואם לא נוכל לאשר את תוקפם של האישורים הנ"ל, תתבקשו לפנות לבית הדין הרבני במקום מגוריכם לשם קבלת תעודת רווקות או אישור יהדות על סמך אישורים אלו.
עולים מחבר העמים. אם עליתם לארץ לאחר שנת 1990, ואין לכם קרובים מדרגה ראשונה שנישאו בארץ, לפי תקנות הרבנות הראשית, עליכם לאשרר יהדותכם בבית הדין הרבני במקום המגורים. לצהר אגף בשם "שורשים", אשר עוסק בסיוע לבירור יהדות של העולים מחבר העמים. עמותה זו תשמח לסייע לעולים הנ"ל להכין את המסמכים לבית הדין לשם קבלת אישור היהדות.
ניתן ליצור קשר עם אגף "שורשים" של צהר בטלפון: 02-6242206.
עולים מאתיופיה. על עולים מאתיופיה להביא אישור יהדות מאחד הרבנים בני העדה המורשים לתת אישור זה. לרשימת הרבנים לחצו כאן.
9.לחתן וכלה שהוריהם נישאו בחו"ל
במידה ואחד מהוריכם נישא בחו"ל על ידי רב אורתודוכסי ,יש להביא אתכם לרישום תעודת נישואין, כתובה או כל מסמך אחר שניתן להורים בעת נישואיהם בחו"ל (ייתכן שהמסמך יידרש לאשרור נישואי ההורים בפני בית הדין הרבני במקום מגוריכם).
10.כלה הרה
יש להסדיר הצהרת אבהות עבור העובר. אם אבי העובר הוא החתן המיועד ניתן להצהיר אבהות במשרדנו. במידה ולא יש לפנות לבית הדין הרבני במקום המגורים ולבקש שבית הדין יפנה לאבי העובר שיצהיר על אבהותו. את טופס ההצהרה יש להביא אתכם לפתיחת התיק (הצהרת אבהות כחוק נעשית אך ורק בבית דין רבני או בבית המשפט לענייני משפחה).
מסמכים נוספים אשר אינם דרושים למעמד פתיחת תיק אך יש לצרפם בשלב מאוחר יותר:
1. אישור הדרכה וטבילה במקווה
כל כלה (או ביחד עם החתן, לבחירתכם) נפגשת פגישה אחת עם מדריכת כלות לקראת החתונה. הדרכה זו (לכלות ללא רקע דתי) מתבצעת במסגרת המיזם "אחותי כלה" של צהר. ההרשמה להדרכה מתבצעת בטופס הראשוני באתר. לאחר המפגש עם המדריכה, בסמוך לחתונה, יש להעביר את האישור שתקבלו מהמדריכה על קיום המפגש ולהעביר אותו למנהלת התיק שלכם בנוסף לאישור הטבילה שנעשתה לקראת החתונה שתקבלו במקווה. כלות עם רקע דתי מוזמנות להירשם להדרכת כלה דרך מיזם "טובים השניים" 052-5665657.
את האישור ניתן להעביר במייל/פקס או ידני כמובן. אם מדובר במדריכה שאינה חברה בארגון צהר יש לצרף את אישור ההסמכה שלה.
2. תעודת כשרות
תעודת כשרות של מקום החתונה ותעודת כשרות של הקייטרינג. על פי החלטות מועצת הרבנות הראשית, לא ניתן לקיים את טקס החופה (שהוא טקס דתי) במקום ללא תעודת כשרות.
3. אישור הסכמה מאת הרב המחתן
אישור מאת הרב המחתן שהוא מסכים לערוך את חופתכם. במידה ואתם מחליטים לאתר רב מחתן בעצמכם, לא דרך צוהר , יש לצרף מסמך המעיד שיש לו אישור לחתן מאת הרבנות הראשית.
הערות:
יתכן שבעת הרישום תתבקשו למסמכים נוספים בהתאם לכל מקרה ומקרה, אך בדרך כלל המסמכים הנזכרים לעיל מספיקים כדי להשלים את הרישום לנישואין.
כמן כן ההנחיות הנ"ל נקבעו בלעדית על ידי הרבנות הראשית לישראל, ארגון צהר אינו צד בגיבוש הכללים, ואין לו יכולת להתערב ולהשפיע עליהם.
מידע על דמי טיפול
200ש"ח בעבור קבלת אחד או יותר משרותי צהר.
796 ₪ / 478 ₪ אחרי הנחת זכאים, עבור אגרת רישום הקבועה בחוק בעבור פתיחת התיק ברבנות צהר.
זכאים: חייל בסדיר, שרות לאומי, נזקק, תלמיד ישיבה או סטודנט מתחת לגיל 30, עולה חדש בשנתיים הראשונות לעלייתו, למחזיקים תעודת נכה או עיוור.
* יש לצרף מסמך המעיד על הזכאות.
לאחר קבלת תשובה חיובית ממנהלת תיק הנישואין שלכם על אפשרות פתיחת תיק נישואין בצהר, תקבלו לינק בו תוכלו לשלם את אגרת צהר בסך 200 ש"ח.
ישנם דמי ביטול בסך 198 ש"ח עבור אגרת הרישום לרבנות ו50 ש"ח עבור דמי הטיפול לצהר
מזל טוב!
ומחכים לראותכם.