תרמו לצהר

טיפים לנרשמים לנישואין

חתונה עם צהר - גמישות ויצירתיות בכפוף להלכה

טיפים לנרשמים לנישואין

cos הרשמו עכשיו

נרשמים לנישואין? הרשימה הזו תחסוך לכם זמן וכסף.

חתונה היא אירוע רב הכנות. אולם, הזמנות, קייטרינג חמות – ולא מעט בירוקרטיה. אז איך עושים נכון את הדברים? מחלקת רישום נישואין בארגון רבני צהר, עושה סדר בדברים.

1. מזל טוב, החלטתם להתחתן. מה הצעד הראשון?

דבר ראשון: לקבוע תאריך משוער לחתונה (למשל, בעוד 4 חודשים). על פי זה תוכלו להתחיל לתאם עם הגורמים הקשורים לחתונה. עם קביעת מועד החתונה והמקום בו תתחתנו, תוכלו להתחיל את תהליך הרישום.

2. מה הן הטעויות הנפוצות שבני זוג עושים בזמן הרישום לנישואין?

הטעות הנפוצה ביותר היא "הצטיידות" בדעות קדומות. עדיף להצטייד בסקרנות בריאה. לקרוא את ההנחיות באתר האינטרנט. המתעניינים יכולים למצוא גם תשובות לשאלות נפוצות לתוספת העמקה ובירור. לעיתים זוגות מגיעים למשרד לרישום נישואין ללא תיאום או שולחים את עדי הרווקות ללא תיאום וללא רישום באתר. ביקור כזה מיותר, כי ללא מילוי הפרטים באתר ותיאום מועד לפגישה לא ניתן לקבל את בני הזוג במקום אנשים שהגיעו לפגישה שנקבעה להם

3. אנחנו חיים במאה ה-21, מדוע אי אפשר להירשם דרך האינטרנט?

דרך האינטרנט ניתן לבנות את תיק הנישואין ולחסוך זמן רב. אך ההגעה הכרחית בסופו של דבר משום שכמו בהרבה תהליכים רשמיים של המדינה, ישנו שלב שבו צריך לאמת טפסים וחתימות. לצורך זה תצטרכו להגיע פעם אחת למשרד. דרישה נוספת של הרבנות הראשית היא שיגיעו גם שני עדים מטעמכם להעיד על כך שאתם פנויים.

4. האם ניתן לקבל רשימה מסודרת של כל הדרוש לרישום נישואין?

באתר צהר יש את כל המידע הדרוש לכם, אם תצטרכו תוכלו גם לקבל הכוונה והדרכה מצוות צהר במייל ובטלפון. שאלות פרטיות שאינן נחלת הכלל והמצריכות בירור אישי, כמו: בירורי יהדות של ילדים מאומצים, עולים מרחבי העולם וכדומה. נעשות באופן אישי

5. הדרכת כלות היא חובה?

הרבנות דורשת שכל כלה תכין עצמה לטבילה במקווה ותטבול לקראת חתונתה, וכך נוהגים בצהר. הדרכת הכלות נעשית על ידי מדריכות שלנו שעברו הכשרה יסודית בתחומים שונים הקשורים לטבילה וחתונה מדובר במתנדבות שלרוב עוסקות במקצועות חופשיים. הפגישה נעשית בבית המדריכה וניתן ומומלץ להגיע אליה עם בן הזוג.

6. טבילה במקווה היא חובה?

גם חובת הטבילה במקווה נובעת מדרישת הרבנות הראשית. אנו משתדלים לעזור לך באיתור המקווה הנעים והמזמין, הן מבחינת המקום וניקיונו והן מבחינת היחס החם, המכיל והמכבד של האחראיות על המקווה (הבלניות).

7. מי יכול להעיד על רווקות בתהליך הרישום?

על הרווקות ועל הפְּנִיוּת שלכם יכולים להעיד כל שני אנשים שאתם בקשר עימם והמכירים אתכם היטב. הם יכולים להיות גברים או נשים וגם קרובי משפחה להוציא קרבה ראשונה. אותם שני אנשים יכולים להעיד גם עבור החתן וגם עבור הכלה, במידה שהם מכירים אותם מעל שנתיים.

8. האם יש המלצה כלשהי לגבי הסכמי קדם נישואין?

בהחלט. עמותת רבני צהר הכינה לאחר עמל שנמשך שנים 'הסכמאהבה'. הסכם טרום נישואין זה עשוי לסייע לזוג במידה שחיי הנישואין שלו יעלו על שרטון. המלצתנו לחתום על הסכם זה נובעת מנסיוננו לאורך השנים.

9. מי יכול לערוך חופה?

לעריכת החופה אנו מכשירים רבנים מטעמנו. כולם רבנים שעברו את הבחינות להסמכה לרבנות ויחד עם זה עברו הכשרה מיוחדת לעריכת החופות ברוח של צהר. אנו מאמינים שהפגישה המוקדמת שלכם עם רב שנתאים לכם במיוחד תקרב בינכם ותאפשר לכם להבין את משמעות החופה שהוא יערוך לכם.

10. כמה זה עולה?

בעת הרישום יש לשלם תשלום חד פעמי על סף 200 ש"ח עבור שירותי המשרד של צהר ללא תלות בשירות או במספר השירותים אותם תבחרו לקבל מאיתנו. כמו כן, קיימת אגרה שנקבעה על ידי המדינה (714 ש"ח לזוג והנחה של 40% לסטודנטים, חיילים ועולים חדשים). אגרה זו עוברת לרבנות הרושמת. (לידיעתכם, עמותת רבני צהר אינה רבנות מקומית ולכן הרישום נעשה מטעמה של רבנות מקומית רשמית [שהם, תל אביב וגוש עציון]. הדבר נעשה באופן רשמי ומוסכם עם הרבנות והמשרד לענייני דת ואתם מקבלים בסוף התהליך תעודת נישואין רשמית של מדינת ישראל).  הרבנים והמדריכות עושים את מעשיהם בהתנדבות מלאה. (להוציא החזר נסיעות לרבנים על ההגעה לחופה).

11. אמנם 10 סעיפים הם מספר עגול, בכל זאת, טיפ חשוב לסיום?

כן. פשוט להנות מהדרך.

ארגון רבני צהר - נישואין השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

תודה רבה. הפרטים נקלטו בהצלחה. נחזור אליכם בהקדם.
מזל טוב!

במידה וברצונכם להמשיך כעת לטופס ההרשמה המלא לחצו כאן

הרשמו עכשיו