רישום נישואין – שאלות נפוצות
- כמה זמן לפני החתונה צריך להירשם? נרשמנו, מה קורה לאחר מכן?
את הרישום לנישואין באתר צהר ניתן לבצע בכל זמן נתון – והטוב ביותר מהרגע שסגרתם תאריך ומקום לחתונה. את הפגישה לפתיחת תיק הנישואין והבאת המסמכים ניתן לקיים החל משלושה חדשים ועד לחודש וחצי לפני החתונה. מייד עם סיום מילוי טופס הרישום באתר תקבלו מייל שמאשר את קבלת טופס ההרשמה במשרדנו. לאחר 2 ימי עבודה תקבלו מייל מסודר ומפורט ממנהלת התיק שלכם אשר תלווה אתכם לכל אורך התהליך עם מידע לגבי רישומכם ועם הסבר לגבי המשך התהליך. - האם הרישום אצלכם חוקי?
הרישום אצלנו חוקי ותקף לכל דבר ועניין. אתם מקבלים בסוף התהליך תעודת נישואין רשמית של מדינת ישראל כמו בכל מועצה דתית. - האם אתם מוכרים על ידי הרבנות?
רישום הנישואים אצלנו נעשה בידיעת הרבנות הראשית לישראל ובאישורה. לידיעתכם, כיוון שצהר אינה רבנות מקומית אין באפשרותה לרשום לנישואים בעצמה. הרישום אצלנו נעשה דרך רבנויות אחרות כגון: שוהם, גוש עציון . את תהליך הרישום והפגישה אנו מקיימים במשרדנו , אך תיק הנישואין יועבר בסוף התהליך (לאחר שתקבלו את תעודת הנישואין) לרבנות שבה רשמנו אתכם. - היכן מתקיימת הפגישה לפתיחת תיק נישואין?
ניתן לקיים את הפגישה לאיסוף המסמכים לצורך פתיחת תיק הנישואין בלוד, תל אביב, הוד השרון, אריאל, חיפה וירושלים. כמובן שהכל בתיאום עם מנהלת תיק הנישואין. - באיזה מקום ניתן לערוך את החופה?
החופה יכולה להיערך באולם, גן אירועים, מסעדה, בית פרטי וכדומה בכפוף להנחיות הרבנות הראשית. הנחיות הרבנות הראשית הן כי מקום המשמש לאירועים חייב להיות בעל תעודת כשרות (אפילו אם לא מגישים בו אוכל). במקרים מיוחדים ניתן להתייעץ עם מנהלת התיק בנוגע למיקום טקס החופה. - כיצד קובעים תאריך פגישה לרישום לנישואין?
לאחר קבלת תשובה חיובית ממנהלת תיק הנישואין על אפשרות פתיחת תיק נישואין בצהר תקבלו לינק לתשלום אגרת צהר בסך 200 ש"ח. לאחר התשלום יישלח אליכם לינק עם קישור ליומן הפגישות שלנו ותוכלו לתאם פגישה לפתיחת תיק נישואין במועד המתאים עבורכם. - כמה זמן אורכת הפגישה לפתיחת תיק הנישואין?
אנו משתדלים לסדר את התור כך שזמן המתנתכם יהיה קצר ככל האפשר- הליך הרישום אורך כחצי שעה. - מה עלינו להביא לפגישה?
מנהלת תיק הנישואין תהיה עימכם בקשר ותשלח אליכם מייל מפורט עם רשימת כל המסמכים הנחוצים לפגישה. - האם אפשר להוציא תעודת רווקות במקום מגורינו?
בהחלט כן. במשרדי צהר עדות הרווקות אינה עולה כסף. אך אם כבר הוצאתם תעודת רווקות במקום מגוריכם או שאינכם מעוניינים להטריח את העדים להגיע עד למשרדנו, ניתן להוציא את תעודת הרווקות במקום מגוריכם. יהיה עליכם לשלם דמי אגרה בעבור תעודה זו.
שימו לב כי תוקף תעודת הרווקות הוא שלושה חודשים.
חשוב להביא אתכם את תעודות הרווקות המקוריות. - האם ניתן להביא את אותם העדים להעיד על רווקותם של שני בני הזוג?
כן. שני עדים המכירים את שני בני הזוג יכולים להעיד בעבור שניהם. על העדים להיות יהודים, גברים או נשים, המכירים את בני הזוג למעלה משנתיים. עדים אלו לא יהיו קרובים של בני הזוג ולא קרובים ביניהם (לא זוג נשוי). על העדים להגיע עם תעודדה מזהה- ת.ז או רישיון. - האם העדים חייבים לבוא אתנו או בנפרד?
לפי נוחיותכם. העדים יכולים לבוא עמכם או בנפרד. גם כל עד יכול להופיע בנפרד. חשוב לתאם עם מנהלת תיק הנישואין את הגעת העדים למשרדנו. - הורינו התחתנו בחו"ל. האם יש בכך בעיה?
אין שום בעיה בכך, אלא שנצטרך לבדוק היכן הם התחתנו ובאיזו מסגרת. בארץ מקובלים רק נישואין שהיו במסגרת אורתודוכסית של רבנות מוכרת. ציינו זאת בטופס הרישום ומנהלת התיק תנחה אתכם בהליך המתאים ובמסמכים אותם יש להביא. - אחד מבני הזוג עלה מחו"ל. מה צריך להביא לרישום?
במידה ואחד מבני הזוג עלה מחו"ל יש צורך להוכיח את יהדותו, ואנו כמובן שננסה לסייע בכך. לטובת העולים מחבר העמים ומדרום אמריקה קיימת עמותת-בת של צהר ששמה "שורשים", והיא מסייעת למבקשים לחקור ולברר את יהדותם. - האם ניתן לקבל את הכתובה על ידי שליח?
כל שליח מטעמכם ולפי הוראתכם יוכל לקבל את הכתובה אצלנו במשרד.
לא ניתן לשלוח את הכתובה בדואר.