ללמוד עם רבני צהר

תוכנית "ללמוד" המשותפת לארגון רבני 'צהר' וארגון "תורה מציון", מביאה בשורה חדשה של לימוד תורה. לימוד אישי, קבוע בבית הפרטי של כל אחד מאיתנו עם טובי הרבנים. התורה באה עד אליך!

ימי אלול הם ימים של חשבון נפש, לימוד והתבוננות פנימה. יחד עם זאת, עומס הימים וההתארגנות הטכנית המורכבת של שמירה על ילדים ועוד, מקשה על רבים את היציאה מהבית.

ארגון רבני 'צהר', בשיתוף רשת הכוללים הציונים בתפוצות "תורה מציון", יצא השנה במיזם חדש ייחודי במסגרתו מתאשר לימוד אישי בבית עם מיטב המרצים ורבני 'צהר' באמצעות האינטרנט ומערכת video conference  מתקדמת וידידותית.

במסגרת תוכנית 'אלול' שלמעשה חונכת את המיזם החדש, מעבירים מידי שבוע שיעורים הרבנים: שלמה אבינר, דוד סתיו, אייל ורד, יעקב אריאל, זאב קרוב, יובל שרלו, חיים דרוקמן, שמואל שפירא, אביחי קצין ואלישע אבינר.

השיעור היינם שיעורים חיים המתקיימים בזמן אמת, והדבר מאפשר לצופים בבית מעורבות מלאה בשיעור, ובכלל זה שאלת שאלות והערת הערות.

הרב בועז גנוט, ראש אגף "צהר בקהילה" המרכז את הפרויקט מטעם 'צהר', מספר כי עד נרשמו למעלה מ-1000 איש.

"ההתעניינות ב"ה גדולה מאוד ואין ספק שפרויקט לומדים מהבית עונה על צורך שהיה קיים", הוא אומר.

למה הוחלט על הקמת הפרויקט?

"הטכנולוגיה שהמערכת של השיעורים עושה בה שימוש היא טכנולוגיה זמינה שקיימת כבר מספר שנים בשוק. "תורה מציון" היו הראשונים להשתמש בה לצורך זה, לאור הצורך והדרישה בקהילות בחו"ל שרצו קשר ושיעורים עם רבנים מישראל וממקומות אחרים בעולם. ב'צהר' הבנו את הפוטנציאל וגם את הצורך שקיים גם פה בתוך הקהל הישראלי לקשר דומה, ומכאן הדרך כבר הייתה קצרה".

כשאומרים "וידאו קונפרנס" זה נשמע קצת מאיים ומסובך. האם זה באמת כל כך פשוט?

"המערכת הינה פשוטה וידידותית וקלה להפעלה. כמו כן ישנה עזרה טכנית זמינה שמעניקה סיוע, במידה והדבר נצרך, כך שהתכנית מתאימה גם למי שטכנולוגיה מאתגרת אותו. בנוסף, ניתנת תמיכה טכנית זמינה בתהליך ההרשמה, לקראת השיעור ובמהלכו. חשוב להדגיש כי ההרשמה, ההשתתפות בתכנית וגם התמיכה ניתנים חינם אין כסף".

האם הרב שמעביר את השיעור ושאר הלומדים רואים אותי?

"המערכת תומכת בכל אמצעי התקשורת בין המשתתפים, כלומר: וידאו (חזותי), אודיו (שמע) וטקסט (באמצעות מסרונים sms). מכאן שניתן לראות את הרב ואת שאר הלומדים, וגם הרב ושאר הלומדים יכולים לראות אותך. יחד עם זאת, מי שמרגיש/ה לא בנוח באחד מצורות התקשורת יכול לבטל את האפשרות, לדוגמא באמצעות סגירת מצלמת האינטרנט כך שלא יראו אותך".

מה ההבדל בין השעורים האלה לשיעורים אחרים הקיימים באינטרנט?

"מרבית החומרים הקיימים כיום באינטרנט אינם "חיים". הם מוקלטים ומועלים לרשת, כך שניתן לצפות בהם מאוחר יותר. סוג כזה של שיעורים אינו מאפשר שום מעורבות של המשתתף.

"תכנית "ללמוד עם רבני צהר" שייכת ל"שיעורים חיים", כלומר, שיעורים המתקיימים בזמן אמת, דבר המאפשר לרב מעביר השיעור ולתלמידים להפגש בכיתה הוירטואלית בשעת התרחשות השיעור. מפגש כזה מאפשר מעורבות של המשתתפים במהלך השיעור. ניתן לקיים בו שיח, לשאול שאלות ועוד.

"אמנם קיימים מקומות נוספים שניתן לצפות בהם בשיעורים חיים, אולם קיימים שני הבדלים עיקריים בין אותם אתרים לפרויקט "ללמוד עם רבני צהר". ראשית השיעורים באותם אתרים ניתנים לקהל הנמצא במקום מול הרב, כאשר המשתתפים הוירטואליים מצטרפים אליהם. השיעורים במערכת שלנו ניתנים אך ורק לקהל הוירטואלי. הבדל נוסף הוא רמת המעורבות של המשתתף שאצלנו היא מלאה, כך שהמערכת מדמה כיתה אמיתית".

האם השיעורים מיועדים לנשים וגברים כאחד?

"כן. מי שמרגיש לא בנוח עם העניין,  יוכל להשתתף בשיעורים בצורה פאסיבית".

אני חושש שאשכח "להגיע" בזמן לשיעור. בכל זאת הכל קורה בבית ויש הרבה הסחות דעת

"גם את העניין הזה לקחנו בחשבון", אומר הרב גנוט בחיוך. "המערכת שולחת באופן אוטומטי תזכורת לכתובת האימייל של הלומד לקראת השיעור".

איך אפשר לדעת האם הציוד שברשותי מספיק כדי להצטרף לתוכנית?

"דרישות הבסיס הם מחשב במצב טוב ואינטרנט מהיר ברמה סבירה ונפוצה. מי שמעוניין להשתתף בצורה מלאה צריך להוסיף גם מצלמת אינטרנט, מיקרופון שבד"כ מובנה בתוך המצלמה. רצוי מאד להוסיף מערכת שמע לראש headset.

כמה זה עולה לנו?

"כפי שכבר ציינתי, התכנית הינה תכנית נסיונית וההשתתפות בה היא ללא עלות".

מה הרישום מחייב אותי?

"אפשר לומר שההשתתפות היא המחויבות היחידה. מאחר ומדובר בשיעור וירטואלי שמועבר במיוחד למשתתפים וירטואלים, חשוב מאוד "שהקהל יבוא לשיעור". יחד עם זאת, אין חיוב כספי או משהו דומה אם מישהו מחליט "לדלג" או פספס שיעור".

האם ניתן לצפות בשיעורים אחרי שהם מסתיימים?

"בוודאי. השיעורים מוקלטים וניתן לצפות בהם לאחר שהם מסתיימים. קישורים לשיעורים המוקלטים מופיעים בדף הקורס שאליו נרשמים"

האם אתם מתכוונים להמשיך עם התכנית גם לאחר חודש אלול?

"יש לנו תוכניות המשך ואנו מאוד רוצים להוציא אותם לפועל. לאחר שנבחן את הצלחת פרויקט אלול אנו נחליט לגבי הבאות בעז"ה".

לפרטים והרשמה לתוכנית:

www.lilmod.org/tzohar

ההשתתפות בתכנית דורשת הרשמה התכנית הינה ללא עלות תמיכה טכנית זמינה לקראת השיעור ובמהלכו

סגור לתגובות.